Iata o alta reteta trimisa de Carmenica: Clatite banatene.
Ingrediente Clatite banatene
clatite:
100 g faina
250-300 ml lapte
2 oua
1 plic zahar vanilat
o lingurita unt topit
sare
Umplutura:
300 g branza de vaci
un galbenus de ou
doua linguri de zahar
un plic zahar vanilat
stafide
Crema de ou :
3 galbenusuri
5 linguri de zahar
200 g smantana
un plic zahar vanilat
Bezea:
4 albusuri
4 linguri zahar
un praf de sare
Mod de preparare Clatite banatene
Clatite:
Batem ouale bine cu mixerul, adaugam laptele, untul topit, un praf de sare si zaharul vanilat.
Adaugam faina, amestecand incontinuu.
Dupa ce am uns tigaia cu ulei si am incins-o usor, cu ajutorul unui polonic de inox turnam din compozitia de clatite si incepem sa rotim usor tigaia pentru intinderea compozitiei.
Clatita din tigaie va incepe sa capete o culoare mata, iar dupa 2-3 minute, cand marginile clatitei incep sa se coloreze, o putem intoarce cu o spatula de silicon sau de lemn.
Umplutura:
Batem spuma galbenusul de ou cu zaharul, pana se albeste, apoi il incorporam in branza de vaci.
Adaugam zaharul vanilat si stafidele inmuiate in putin rom.
Crema de ou:
Batem spuma galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat. Adaugam smantana si amestecam lejer.
Bezea:
Albusurile si un praf de sare se bat spuma tare 3-4 minute, adaugam zaharul si batem doua minute, pana spuma devine lucioasa.
Intr-un vas yena, uns cu putin unt, asezam clatitele umplute si rulate, una langa alta, le ungem cu putin unt.
Deasupra clatitelor turnam crema de ou si coacem 10 minute.
Cu ajutorul unui poche cu dui avand varf stelat, am ornat deasupra cremei stelute din bezea.
Am introdus vasul in cuptorul incalzit, pentru 10 minute, pentru ca bezeaua sa se coloreze usor.
Incearca si aceasta reteta video