Iata o alta reteta trimisa de Gaby_gabytza: Prajitura cremoasa. O poti incerca de Sarbatori
Ingrediente Prajitura cremoasa
foi
3 oua
1 praf de copt
200 ml iaurt
2l unt
100 g zahar
650 g faina
crema
1 l lapte
200 g zahar
1\2 plic budinca de vanilie
5 oua
2 linguri capuccino
ornat
alune
ciocolata
Mod de preparare Prajitura cremoasa
Mixam ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Adaugam iaurtul impreuna cu untul topit pe baie de aburi. Mixam bine si adaugam faina amestecata cu praful de copt. Dam aluatul la frigider minim 30 min. Impartim aluatul in 4 si le coacem pe dosul tavii de aragaz .
Punem 800 ml lapte la fiert. Restul de lapte il dizolvam in budinca de vanilie. Separat mixam ouale impreuna cu zaharul si il rasturnam peste compozitia de budinca. Mixam bine toate impreuna si il rasturnam peste laptele fiert. Lasam pe foc pana se formeaza o crema pufoasa.
Impartim crema in doua iar intr-una adaugam lingurile de capuccino.
Asezam pe o tava o foaie, o insiropam deasupra cu putin compot de zarzari si adaugam crema de vanilie.Si iarasi foaie -crema capucino-foaie-crema vanilie-foaie si la final adaugam crema de capuccino.
Dupa ce am terminat ornam cu putina ciocolata razuita peste toata suprafata si deasupra cateva alune
Dam la frigider minim 2 ore.
Incearca si aceasta reteta video
Photo by Anthony Espinosa on Unsplash