Iata o alta reteta trimisa de Anisoara67: Ciuperci umplute cu legume si infasurate in jambon.
Ingrediente Ciuperci umplute cu legume si infasurate in jambon
6-8 ciuperci proaspete, cu palarie mare, 6-8 bucati jambon feliat, 50 g sunca ardeleneasca, 50 g cascaval, 200 g ameste de legume de vara congelat, o ceapa mare, sare, piper, patrunjel, 50 ml ulei de masline, o bucatica telina
Mod de preparare Ciuperci umplute cu legume si infasurate in jambon
1. Se curata si se spala bine ciupercile, piciorusele desprinse de palarie, se taie rondele subtiri iar palariutele se stropesc in interior cu un pic de ulei de masline si un praf de sare.
2. Intr-un strop de ulei se caleste ceapa taiata solzisor impreuna cu telina rasa prin razatoarea mica, sunca taiata in cubulete fine, piciorusele taiate si ele rondele subtiri si amestecul de legume congelat, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit apoi se lasa descoperita tigaia sa se caleasca usor. Se condimenteaza dupa gust cu piper si sare apoi la sfarsit se adauga verdeata tocata fin.
3. Se asaza pe masa de lucru, feliile de jambon peste care se asaza palariutele in care am pus cate o lingura din amestecul calit si 2-3 cubulete mici de cascaval, apoi se aduna capetele jambonului, se ridica si se prind cu cate o crenguta de patrunjel verde, deasupra ciupercii umplute, ca un saculet.
Ciupercile prinse astfel se asaza una langa alta intr-o tavita in care am pus o hartie de copt si se da tava la cuptor cca.30 de minute pana ce se inmoaie bine ciupercile si jambonul este rumenit.
Sunt delicioase si calde, dar si reci, servite cu un pahar de vin alb demisec sau dulce.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video