Iata o alta reteta trimisa de Anisoara67: Cosulete cu legume.
Ingrediente Cosulete cu legume
(pt 10 bc.)
Cosuletele: 150 g unt sau margarina: 250 g faina, sare, 1 ou,
Umplutura: 250 g mix de legume congelate, o ceapa rosie, 2 oua, 250 g crema fina de branza cu smantana, 150 g cascaval ras, 50 ml ulei de masline
Mod de preparare Cosulete cu legume
1. Se prepara din faina amestecata cu margarina sau untul moale,sare si oul batut,un aluat omogen care se infasoara in celofanm si se da la rece cel putin 30 min.
2. Se dau in cateva clocote cu apa si sare legumele congelate care apoi se scurg si se lasa sa se raceasca.
Se mixeaza bine albusurile cu un praf de sare. Crema de branza se amesteca cu galbenusurile. Se amesteca usor albusurile batute cu galbenusurile amestecate cu branza si legumele fierte.
3. Din aluatul rece se intinde o foaie subtire din care decupam cu gura unui pahar, cercuri care mai apoi le asezam in formele unse cu un pic de ulei de masliune si care se dau la copt cca.15 minute.
Se scot din cuptor si se umplu cu amestecul de branza si legume. Deasupra se presara cercuri de ceapa rosie sio se mai dau inca 15 minute la copt. Se opreste focul din cuptor dar cosuletele se lasa sa se raceasca in voie in cuptor apoi se scot din forme si se servesc reci ca aperitiv.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video