Va recomandam o reteta delicioasa, numai buna pentru o masa de sarbatoare: Ciuperci umplute.
Ingrediente Retete de Sarbatori: Ciuperci umplute
6-8 ciuperci cu palarie mare, 500 g spanac verde, 2-3 catei de usturoi, un ardei rosu, 100 g costita afumata, 5 rosioare chery, 75 g mozzarella, cateva frunzulite busuioc, sare, ulei de masline, 50 ml vin alb sec (un paharel)
Mod de preparare Retete de Sarbatori: Ciuperci umplute
1. Se curata spanacul, oprind numai frunzele care se spala in mai multe apre reci apoi se dau in cateva clocote in apa fiarta. Se scurg de apa fiarta si se trec sub jet de apa rece. Se pun in sita la scurs.
Se taie ardeiul cubulete fine, usturoiul se feliaza, costita se taie cubulete.
Se incinge un strop de ulei de masline apoi se caleste ardeiul si costita,se adauga usturoiul feliat si spanacul scurs bine.Se sareaza dupa gust.
2. Palariutele ciupercilor se spala si se scurg bine apoi se umple fiecare palarie cu cate o lingura de umplutura de spanac, se decoreaza cu o feliuta de mozzarella, jumatate de rosioara chery si o frunzulita de busuioc.
Se asaza una langa alta intr-o tavita in care am pus ulei de masline, vinul si un paharel de apa rece. Se da la cuptorul preincalzit cca. 20-30 min.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video