Ultimele

Tort usor cu branza de vaci

Retetele tale » Tort usor cu branza de vaci
Tort usor cu branza de vaci

Iata o alta reteta trimisa de Corina Doldoran: Tort usor cu branza de vaci.

Ingrediente Tort usor cu branza de vaci

500 g branza de vaci (proaspata)
200 g zahar pudra
500 ml frisca lichida
2 lamai
2 plicuri gelatina alba
4-5 plicuri zahar vanilat
1 pachet piscoturi din comert
compot de fructe exotice

Mod de preparare Tort usor cu branza de vaci

Gelatina se pune la inmuiat cu 150 ml apa rece, intre timp se bate cu mixerul frisca. Gelatina se pune la foc mic, se amesteca continuu pana devine lichida, se pune apoi in ea zeama de la o lamaie.
Branza de vaci se amesteca cu coaja si zeama de la o lamaie, se amesteca si cu gelatina si frisca.
Se pregateste o forma in care se pune folie de aluminiu, apoi se asaza un rand de fructe, unul de piscoturi inmuiate in siropul de la compot, unul din compozitia de branza… si tot asa pana la terminarea compozitiei.
Se lasa la frigider pana a doua zi, cand se scoate din forma. Se poate orna dupa preferinta.

Nu necesita coacere.

Pofta buna !

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: noiembrie 3, 2025