Ultimele

Lebede

Retetele tale » Lebede
Lebede

Iata un desert aspectuos: Lebede. Reteta trimisa de Pia Suciu.

 

Ingrediente Lebede

Coji

-100ml ulei
-250 ml apa
-125 gr faina
-3 oua mai mari
– 1/2 lingurita sare

Crema:

-500 ml lapte
-100 -150 gr zahar
-4 oua
-40 gr amidon
-1 pastaie vanilie (sau zahar vanilat)
-sare

Decor
-250 ml frisca
-100 gr zahar pudra
– o fiola esenta vanilie
-zahar pudra vanilat

 

Mod de preparare Lebede

Coji:
Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea, iar cand da in clocot se adauga faina si se amesteca. Se lasa sa se raceasca se adauga ouale pe rand pana se incorporeaza toate. Din aceasta compozitie formam inimioarele care se coc pana au o culoare aurie. Tot din aceasta compozitie formam si gaturile lebedelor sub forma litere S.

Crema

-400 ml lapte se pun la fiert iar restul se amesteca cu amidonul, zaharul, sarea, galbenusurile si zaharul vanilat. Cand a fiert laptele se toarna peste celelalte ingrediente si se fierb impreuna pana se ingroasa compozitia. Dupa ce crema s-a racit putin se adauga albusurile batute spuma si se incorporeaza.

Dupa ce cojile s-au racit se taie in doua, se pune crema si din S-ul copt, formam gatul lebedei si aripioarele (dintr-o coaja taiata in doua).

Sa aveti pofta!

Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:
Data articol: martie 9, 2022