Iata o noua reteta trimisa de Daniela: Empanadas cu ciuperci.
Ingrediente Empanadas cu ciuperci
Coca
300 g faina
200 g unt
1 lingurita sare
2 oua
Umplutura
300 g ciuperci
2 carnati
1 morcov
2 catei usturoi
branza
ulei
sare
piper
patrunjel verde
2 linguri sos iute
Uns
1 ou
boia de ardei iute
Mod de preparare Empanadas cu ciuperci
Coca – intr-un vas amestecam faina cu sarea. Adaugam untul rece taiat cubulete, ouale batute usor si framantam o coca nelipicioasa. Invelim coca cu o folie si dam la rece cat pregatim umplutura.
Umplutura – curatam morcovul si ciupercile le spalam si le scurgem bine de apa. Intr-o tigaie adaugam putin ulei si calim morcovul dat prin razatoare, adaugam ciupercile tocate, carnatii taiati felii, sosul iutel, patrunjelul tocat si condimente dupa gust. Lasam pe foc putin sa se caleasca, dupa care lasam sa se raceasca.
Intindem coca intr-o foaie subtire si taiem cercuri cu ajutorul unui bol. In mijloc adaugam cate 1 lingura de umplutura de ciuperci, branza deasupra si ungem marginile cu oul batut putin, unim marginile, apoi le presam cu furculita.
Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem deasupra cu ou si presaram boia de ardei. Dam la cuptorul incalzit cca 20 minute.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Hans Braxmeier de la Pixabay