Iata o noua reteta trimisa de Daniela: Paine de casa cu faina neagra.
Ingrediente Paine de casa cu faina neagra
500 g faina neagra
1 plic de drojdie uscata
250 ml zer
3 linguri de ulei
sare
1 ou
Mod de preparare Paine de casa cu faina neagra
Faina o amestecam cu sare, facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia si putin zer caldut, oul batut inainte. Incepem sa framantam adaugand treptat zerul, framantam cca 5 minute, dupa care adaugam uleiul si mai framantam 5 minute. Acoperim vasul si lasam sa doaspeasca pana isi dubleaza volumul. Eu am ales sa ma joc un pic si am facut painea in forme 🙂 Se poate pune in tava rotunda (si vom avea o paine rotunda). Asezam in tava dupa care le ungem cu 1 galbenus desfacut cu putin lapte si dam la cuptor pana se rumeneste frumos.
Incearca si aceasta reteta video