Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Pia Suciu: Tort racoros de mere cu crema de zahar ars si afine. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.
Ingrediente
Blat :
6 oua
6 lg zahar
6 lg faina
1 lingura rom (bautura spirtoasa)
sare, praf de copt
Crema :
800 ml lapte
4 oua
150-200 gr zahar
zahar vanilat
2 kg mere
6-7 linguri zahar pentru topit
frisca
afine
Mod de preparare
Intr-o cratita cu peretii inalti se pune la topit zaharul. Dupa ce s-a topit bine, avand grija sa nu se arda, se imbraca peretii in zahar si se lasa sa se intareasca. Laptele caldut, ouale, zaharul si vanilia se amesteca bine si se toarna peste merele taiate felii care in prealabil au fost asezate in cratita tapetata cu zahar ars (eu am adaugat si niste nuca macinata peste mere). Se da la cuptor pana ce crema se incheaga.
Peste crema se adauga blatul si se mai tine pana ce acesta s-a copt. (se face proba scobitorii)
Se lasa sa se raceasca bine dupa care se rastoarna pe un platou, se adauga afinele (poate sa fie si dulceata de afine) si se decoreaza cu frisca.
Se lasa la rece cel putin 6 ore! (cu cat se tine mai mult la rece cu atat tortul e mai bun si racoros)
Sa aveti pofta!