Ultimele

Inimioara cu capsune si rubarba

Retetele tale » Inimioara cu capsune si rubarba

Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Janet: Inimioara cu capsune si rubarba. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.

 

Ingrediente
-aluat de tarta
-400 g capsune
-300 g rubarba
-6 linguri de zahar
-2 linguri de faina
-un ou pentru uns
(nu am vrut sa folosesc nici un fel de mirodenie, am vrut sa simt doar aroma grozava a capsunelor)

 

Mod de preparare

Mai intai se spala fructele si se taie bucatele mai marisoare. Se pun intr-un vas si se lasa la o parte. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina. Se intinde aluatul intr-o foaie cam de jumatate de cm si se captuseste tava cu ea. Acum este momentul ca fructele sa se amestece cu zaharul, ca apoi sa se incorporeze si cele 2 linguri de faina. Compozitia rezultata se pune peste foaia din tava. Apoi se intinde si a doua foaie pe care o decupam in forma de inimioara, de aceeasi marime ca si tava (am folosit chiar tava ca tipar) cu o forma cilindrica (eu am folosit un varf de pos ,se poate folosi si forme de floare, sau orice ne place) se fac orificii in foaia de aluat, iar rotitele rezultate de la decupaj, le-am pastrat si le-am pus pe marginea tartei, nu inainte de a unge cu ou batut.
Dupa ce am pus toate rotitele, am uns totul cu ou batut si am dat la cuptorul incins de dinainte, cam 35-40 de min. la foc mediu.
Ce sa mai spun…..pe cat de simplu a fost de facut, pe atat de grozava a fost!

Aneta Frunza
Brasov

Data articol: iulie 14, 2013