Iata o noua reteta trimisa de Ankamario: Lasagna cu sos Bolognese.
Ingrediente Lasagna cu sos Bolognese
1 cutie lasagna
600 g carne vita
1 cutie rosii decojite
250 ml bulion de casa
125 g unt
4-5 linguri faina
1 l lapte
150 g cascaval
4-500 ml supa
1 ceapa
1 morcov
rozmarin
sare
piper
3 linguri ulei de masline
Mod de preparare Lasagna cu sos Bolognese
Ceapa si morcovul se curata. Ceapa se taie marunt cubulete, morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici.
In putin ulei calim ceapa si morcovul (se prepara sosul Bolognese), apoi adaugam carnea si amestecam bine sa se rumeneasca frumos carnea pe toate partile. Adaugam apoi rosiile taiate si bulionul, amestecam, apoi adaugam supa si condimentam sosul Bolognese cu sare, piper si rozmarin. Lasam sa fiarba bine cam 45 de minute.
Intre timp pregatim sosul Bechamel astfel:
untul il punem la topit intr-o tigaie, adaugam faina si laptele incetisor invartim sa nu se faca cocoloase.
Condimentam cu sare, piper si lasam sa dea cateva clocote. Cand e gata presaram deasupra o lingura cu cascaval ras marunt.
Ungem o tava cu putin unt si o presaram cu pesmet, asezam primul strat de foi de lasagnea (nefierte) un rand de sos Bechamel, alt rand de sos Bolognese apoi alt strat de lasagna. Deasupra radem cascaval marunt.
Continuam pana se termina toate tot asa: lasagna, cascaval, sos Bechamel, sos Bolognese, lasagna…
Deasupra va fi un strat de lasagna peste care rasturnam sosul Bechamel ramas, cascaval ras si bucatele de unt.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit si lasam lasagna la cuptor pina face o crusta frumoasa aurie si crocanta.
Dupa ce este gata, se portioneaza lasagna si se poate servi cu o salata!
Pofta mare!
Incearca si aceasta reteta video