Iata o noua reteta trimisa de DanaCristea: Closca cu puii de aur – pulpe umplute.
Ingrediente pulpe umplute
2 pulpe
1 cutie ciuperci
1 ou
1 lingura pesmet
1 ceapa mica
sare
piper
boia dulce
rozmarin
50 ml vin
2 linguri ulei
marar
1 lingurita morcov ras (pentru culoare )
100 g cascaval
3 catei mari de usturoi
2 foi de dafin
cateva boabe de piper
Mod de preparare pulpe umplute
Se spala cele 2 pulpe se dezoseaza doar partea superioara.
Se pregateste umplutura:
Se inabuseste ceapa intr-o lingura de ulei si 2 de apa, cand s-a inmuiat bine se adauga ciupercile maruntite si morcovul ras, se lasa cca 5 minute la foc mic.
Se condimenteaza cu sare, piper si marar.
Dupa ce am luat de pe foc se adauga oul si pesmetul (acesta fiind elementul de legatura principal, apoi oul) si se omogenizeaza compozitia.
Cu aceasta umplutura incepem sa umplem pulpele, peste umplutura se aseaza felii de cascaval, apoi vom prinde pulpele cu scobitori.
Se pun intr-o tava cu 2 linguri de ulei, un pahar de apa, foile de dafin si boabele de piper, se dau la cuptorul preincalzit la 150 grade, pentru cca 40 min,.
Din cand in cand se verifica pulpele si se intorc pe celalata parte stropindu-le cu jiul (jiu= sosul care se formeaza in tava).
Cand sunt aprope gata se stropesc cu vin si usturoiul pisat.
Se servesc cu piure.
Petru a face closca sau cocos sau ce-o fi iesit :)) am pus pulpa cu partea superioara in jos, pe farfurie si partea cu os, in sus, nu stiu daca se observa bine in poza, si incercam sa o modelam putin, chiar daca este nevoie sa rupem din pulpa.
Ornam apoi cu piure.
Incearca si aceasta reteta video