Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Roxanicol: Diplomat cu nectarine si piscoturi. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.
Blatul:
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
sare
Albusurile se bat spuma tare cu sarea. Galbenusurile si zaharul se bat pana isi dubleaza volumul si se albesc.Se adauga faina in ploaie si se omogenizeaza. Se amesteca cele 2 compozitii cu o lingura de lemn, apoi se toarna amestecul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace la 200 grade, cam 30 minute.
Se lasa la racit, apoi se taie in doua.
Crema:
5 oua
10 linguri zahar
20 g gelatina
750 ml frisca
5-6 nectarine
100 g stafide
1 esenta rom
Gelatina se hidrateaza in apa calduta.
Frisca se bate tare si se da la rece.
Ouale si zaharul se bat pe aburi pana incep sa se ingroase, apoi se amesteca bine cu gelatina.Cand e caldut amestecul de oua se pune peste frisca.Se adauga fructele taiate si esenta.
Asamblare:
Intr-o cratita se pune folie, se asaza o parte din blat, se toarna crema, apoi cealalta parte de blat. Se da la rece pentru cateva ore.
Se rastoarna pe un platou cu grija si se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.
Eu l-am invelit intr-un strat fin de frisca, am pus un gardut de piscoturi pe margine, iar deasupra am turnat ciocolata neagra topita in prealabil pe aburi.