Iata o noua reteta trimisa de Mihagrigore: Cartofi umpluti cu ciuperci.
Ingrediente Cartofi umpluti cu ciuperci
12-14 cartofi, 250 gr ciuperci proaspete, 200 ml lapte, 150 gr cascaval, 2 cepe, 1 lingura de faina, 3 linguri de margarina, o legatura de patrunjel, sare, piper
Mod de preparare Cartofi umpluti cu ciuperci
Se fierb cartofii in coaja timp de 10-15 minute si cand sunt gata se curata, se scobesc cu grija ca sa nu se sfarame si se lasa deoparte pana se pregateste umplutura. Se curata ceapa si ciupercile, se taie marunt, se calesc in margarina. Cand s-au rumenit se adauga faina si laptele, se potriveste de sare si piper, se presara patrunjelul tocat marunt si se amesteca pana devine ca o ciulama. La urma se pune cascavalul ras si se umplu cartofii cu aceasta compozitie. Se unge o cratita cu margarina, se aseaza cartofii umpluti, se toarna o cana de apa si se acopera vasul cu o folie de aluminiu. Se da tava la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 40 minute. Sunt foarte buni serviti simpli sau ca si garnitura la orice friptura.
Incearca si aceasta reteta video