Iata o noua reteta la trimisa de Anisoara67: Rulouri parfumate cu bacon si busuioc.
Ingrediente Rulouri parfumate cu bacon si busuioc
2 dovlecei potriviti, 2 ardei rosii Kapia, 2 ardei grasi verzi sau galbeni, 4-5 morcovi, 3-4 cubulete branza topita, 200 g bacon feliat, cateva frunzulite de busuioc verde, 100 g cascaval, un strop de ulei de masline, sare, cateva scobitori de bambus
Mod de preparare Rulouri parfumate cu bacon si busuioc
1. Dovleceii se spala apoi se feliaza pe lung si se sareaza, ardeii spalati, se taie si ei fasii si se sareaza. Se frig legumele pe gratar apoi se scot intr-un castron si se acopera cu un capac (astfel se inmoaie). Morcovii se curata si se fierb cca 10 minute in apa cu sare.
2. Se asaza cate o felie fripta de dovlecel apoi deasupra cate o bucata de bacon feliat, deasupra se asaza cate o fasie de ardei rosu si una verde, deasupra se vine cu cate 2 bastonase de morcov fiert si cate un bastonas de branza topita (fiecare cub de branzica topita se taie in 3-4 bastonase) si se ruleaza strans, se pune deasupra si cate o frunza verde de busuioc, apoi se prinde cu scobitoare. Se asaza fiecare rulou intr-o tavita in care am pus un strop de ulei si se da la cuptorul preincalzit pentru cca 20 minute, se scot si se rade deasupra cascavalul apoi se mai lasa cca 5 minute.
Se servesc calde sau reci alaturi de alte legume fierte sau piureuri sau se servesc simple.
Pofta buna!
Incearca si aceasta delicioasa reteta video