Iata un aperitiv gustos si sanatos: Briose turnulet. Reteta trimisa de Anisoara67.
Ingrediente Briose turnulet
pentru briose (8bc.): 100 g spanac congelat, 250 g faina, o lingurita cu varf de praf de copt, sare, 2 oua, 75 ml ulei de masline, 150 ml lapte
pentru umplutura: diferite tipuri de branza dupa preferinta (eu am ales branzica de vaci si o crema de branza pasteurizata), 2 linguri de smantana
decor: cateva fire de patrunjel verde, o fasie de ardei rosu
Mod de preparare Briose turnulet
1. Se bat bine albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu uleiul de masline, se adauga laptele, sare dupa gust, se incorporeaza si spanacul dezghetat la temperatura camerei, apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si la urma albusul batut spuma tare. Se toarna compozitia in forme de briose, unse cu un pic de ulei, apoi se da la copt cca 25 min. in cuptorul preincalzit. Se scot din forme si se lasa sa se raceasca bine.
2. Se freaca branzeturile cu smantana si se mai adauga sare daca este cazul apoi se da la rece cca 30 de min.
Dupa ce s-au racit briosele, se taie pe jumatate si apoi se umplu cu crema de branzeturi. De jur imprejurul umpluturii se pun frunzulite de patrunjel tocate fin si cubulete mici de ardei.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video