Ultimele

Prajitura cu pesmet si capsune

Retetele tale » Prajitura cu pesmet si capsune

Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Anisoara67: Prajitura cu pesmet si capsune. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.

 

Ingrediente
2 blaturi din cate: 3 oua, 3 linguri de pesmet alb, 3 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, o lingurita praf de copt, un praf de sare
umplutura: 300 g capsuni coapte, 2 cani de zahar, 500 ml apa, 3 linguri gris, 150 g unt sau margarina
decor: cateva capsune mai mici, sirop de capsune, praf de jeleu

 
Mod de preparare
1. Se pregatesc blaturile mixand bine albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul si galbenusurile frecate un pic cu uleiul. Se incorporeaza si pesmetul amestecat cu praful de copt. Se coace fiecare blat in forma unsa cu unt, cca 20 minute la foc potrivit. Se scot din forma si se lasa la racit.
2. Capsunele se fierb cu apa sdi zaharul cca 5 minute. Se strecoara siropul de fructe si se imparte in doua. Intr-o parte se fierbe grisul cca 8 minute amestecand continuu, iar cealalta parte se pastreaza pentru jeleu. Se lasa deoparte grisul fiert, cam 4-5 minute apoi se freaca cu mixerul si se incorporeaza margarina sau untul (cate un cub mic) pana ce crema isi dubleaza volumul.
Se unge primul blat cu crema apoi se asaza in tava in care l-am copt, se vine cu al 2 lea blat deasupra, se preseaza usor apoi se lasa 30 de minute la frigider. Se scoate prajitura de rece si se decoreaza cu capsunile pastrate peste care turnam jeleul facut din sirop si praful de jeleu, preparat dupa instructiunile de pe plicul de jeleu. Se mai lasa 20 de minute la rece si se paote taia in patrate potrivit de mari.
Pofta buna!

Data articol: iulie 4, 2013