Ultimele

Castagniole cu lichior de cafea

Retetele tale » Castagniole cu lichior de cafea

Iata un desert delicios: Castagniole cu lichior de cafea. Reteta trimisa de Anisoara67.

Ingrediente Castagniole cu lichior de cafea

castagniole: 0,5 kg faina alba ,,000″, 150 g zahar pudra, 75 g unt, 2 oua,75 g miez de nuca(sau migdale), 50 ml lapte, 50 ml lichior de cafea, 7 g drojdie uscata (un plic), o lamaie, 0,5 l ulei de nuci pentru prajit, un praf de sare
decor: 100 g zahar pudra

Mod de preparare Castagniole cu lichior de cafea

1. Se marunteste miezul de nuca la blender. Untul moale, la temperatura camerei se freaca zaharul pudra si ouale pana se obtine o crema pufoasa, apoi se incorporeaza miezul de nuca maruntit, jumatate din cantiatea de faina, drojdia, un praf de sare. Se toarna laptele si lichiorul si restul de faina. Se framanta aluatul cu mana pana obtinem un aluat elastic.
2. Se pune uleiul in tigaie cu peretii inalti. Cu mana data prin faina se modeleaza din aluat suluri care sa aibe diametrul de cca 3 cm din care se taie bucati de 1-1,5 cm, care apoi se vor praji in uleiul incins. Dupa ce s-au rumenit bine se scot pe hartie absorbanta si se trec prin zahar pudra cat sunt calde. Se servesc imediat.

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: aprilie 20, 2023