Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Daniela: Tort la pahar. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.
Ingrediente
Blat
2 oua
2 linguri de zahar
2 linguri cacao
esenta de rom
1/2 cana de faina
1/2 praf de copt
Crema
500 g lapte
zeama de la 1/2 lamaie
150 g zahar
4 linguri faina
100 ml frisca
capsune
Mod de preparare
Blatul
Mixam ouale cu un praf de sare si zaharul pana isi dubleaza volumul (devine ca o crema) amestecam faina cu cacao si praful de copt dupa care incorporam in crema de ou. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care decupam cerculete cu paharul.
Crema
Laptele il amestecam cu zaharul, faina si punem pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa. Adaugam zeama de lamaie si lasam sa se raceasca. Mixam frisca dupa care o incorporam in crema racita.
Asamblare
Asezam un blat pe fundul paharului, crema, capsune taiate bucati, crema – blat – crema si capsune