Iata un preparat savuros: Rasol din peste uscat si afumat. Reteta trimisa de Anisoara67.
Ingrediente Rasol din peste uscat si afumat
cateva bucati de crapusori sarati, uscati si afumati, cativa cartofi, o capatana de usturoi, sare, ulei, un strop de otet sau suc de lamaie (dupa preferinta), cateva fire de patrunjel verde
Mod de peparare Rasol din peste uscat si afumat
Se pune apa sa fiarba apoi se scufuda cateva secunde, pestele uscat, atat cat sa putem sa ii indepartam pielea cu solzi. Se portioneaza si se pune la fiert impreuna cu cartofii care pot fi curatati si lasati intregi, feliati rondele groase sau cubulete mai mari. Se lasa sa fiarba pana se inmoaie, dar nu foarte tare, cartofii. Pestele se scoate pe o farfurie si cartofii se scurg de apa in care au fiert, oprind o cescuta pentru mujdeiul de usturoi.
Se curata usturoiul, se zdrobeste si apoi se freaca cu un pic de sare si cu cate un pic de ulei pana cand obtinem o pasta legata, ca maioneza, pe care o diluam cu o linguira de otet si cateva linguri de zeama in care au fiert pestele cu cartofii. Se poate adauga, dupa preferinta si hrean ras.
Se serveste pestele alaturi de cartofii fierti, stopiti cu mujdeiul preparat.
Pofta buna!
Incearca si acestea reteta video