Iata o reteta deosebita: Cartofi copti si umpluti. O reteta trimisa de Anisoara67.
Ingrediente Cartofi copti si umpluti
4 cartofi mari, 200 g ciuperci Champignion, un ardei rosu, un morcov, un pastarnac, o bucata telina, 100 g pastrama de curcan, 100 g pastrama de porc, menta uscata, cateva fire de busuioc verde, patrunjel si marar, cascaval ras, un strop de ulei, sare
Mod de preparare Cartofi copti si umpluti
1. Se fierb cartofii in coaja timp de 10 min., atat cat sa se inmoaie un pic apoi se lasa sa se raceasca bine.
Se curata zarzavatul apoi ciupercile se feliaza, ardeiul se taie marunt, morcovul, pastarnacul si telina se dau prin razatoarea mica iar pastrama se taie in cubulete mici.
2. Cartofii reci se taie in partea de sus, un fel de capac apoi se scobesc un pic cu o lingurita, pentru a baga umplutura. Zarzavatul se caleste un pic intr-o tigaie cu un strop de ulei impreuna cu pastrama maruntita, apoi se potriveste de sare. Se da tigaia de pe foc si se presara menta uscata si busuiocul, mararul si patrunjelul, taiate fin.
Cu aceasta umplutura se umple fiecare cartof apoi se asaza pe gratarul aragazului si se dau la cuptorul incins pentru cca.20-30 min. Deasupra umpluturii se rade cascaval. Se servesc fierbinti.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video