Iata o noua reteta trimisa de Amalia: Clatite cu surprize.
INGREDIENTE Clatite cu surprize
– PENTRU ALUAT:
– 1 ou
– 100 ml lapte
– 250 ml apa minerala
– 400 g faina
– Sare
– PENTRU UMPLUTURA:
– 1 ceapa potrivita
– 250 g carne tocata de pui
– Un borcan de ciuperci
– 3 morcovi fierti
– 200 g cascaval ras
– Sare
– Piper
– Boia
– 100 ml apa
– PENTRU COPT SI DÉCOR
– 50 ml ulei
– 200 g cascaval ras
– smantana
– patrunjel verde frunze
MOD DE PREPARARE Clatite cu surprize
– PENTRU ALUAT:
– Oul se bate cu telul, impreuna cu sarea;
– Se adauga laptele si apoi, alternativ faina si apa minerala, amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase, pana obtinem un aluat de clatite de consistenta unei smantani mai subtire;
– Se coc foi de clatie mai mari, in tigaia unsa cu putin ulei si se pastreaza calde;
– PENTRU UMPLUTURA:
– ceapa se curata, se spala si se toaca marunt;
– ciupercile si morcovii se scurg si se taie cubulete;
– se adauga carnea tocata si apa si se pun la fiert inabusit in tigaia wok;
– dupa 10 minute se adauga condimentele, dupa gust;
– cand carnea este facuta iei de pe foc si adaugi cascavalul ras;
– MONTARE:
– Pui cate 2 linguri de compozitie pe fiecare clatita si o strangi ca pe un saculet, legand cu o frunza de patrunjel;
– Aranjezi saculetii intr-un vas termorezistent pe fundul caruia ai pus un strat de cascaval;
– Cand termimi de montat clatitele, presari restul de cascaval si dai la cuptor( preincalzit) pentru 15 minute;
– SERVIRE:
– Le servesti imediat, cu smantana.
Incearca si aceasta reteta video