Ultimele

Rulouri din pui in foietaj

Retetele tale » Rulouri din pui in foietaj
Rulouri din pui in foietaj

Iata o noua reteta trimisa de Anisoara67: Rulouri din pui in foietaj.

Ingrediente Rulouri din pui in foietaj

un piept mare de pui dezosat, un pachet aluat Foitaj, 300 g ciuperci Champignion, 2 ardei grasi rosii, o ceapa, un morcov, o telina mica, o legatura patrunjel verde, un ou, seminte de susan, sare, amestec condimente (maghiran, oregano,busuioc, dafin, coriandru, piper), plante aromatice de la Provance,un strop de ulei de masline.

Mod de preparare Rulouri din pui in foietaj

1. Pieptul de pui se taie in patru bucati late si subtiri care apoi se intind bine cu ciocanul de snitele, se sareaza si se condimenteaza cu un praf de amestec de condimente. Se curata si spala zarzavatul apoi ardeii se taie in fasii subtiri, ceapa se taie marunt, morcovul si telina se daui prin razatoarea mica, patrunjelul se taie marunt. In putin ulei calim bine tot zarzavatul, apoi potrivim de sare si condiment, adugam si patrunjelul si lasam sa se raceasca, apoi amestecam totul cu albusul de ou, galbenusul il oprim pentru uns rulourile.

2. Din foietajul dezghetat la temperatura camerei se taie 16 fasii, late de 1 cm (se taie pe latura mica a foitajului), care apoi se taie pe jumatate, pe lungime, astfel incat sa obtinem 32 de fasii. Din cate 8 fasii impletim 4 patrate, fiecare asezat pe cate o bucata de celofan sau staniol. Pe fiecare patrat impletit de foitaj asezam cate o bucata de piept condimentat, deasupra fiecarei bucata punem cate o lingura (sau doua) de umplutura de zarzavat, apoi ajutandu-ne de celofan, rulam usor fiecare bucata care apoi se asaza, unul langa altul, intr-o tavita unsa cu ulei. Fiecare rulou se asaza cu grija cu impletitura in sus, apoi se unge cu galbenus de ou, se presara seminte de susan, se condimenteaza cu un praf de plante aromate de la Provence si se da la cuptorul preincalzit, cca 20 de minute, la foc iute, pana ce se rumenesc frumos. Se pot taia in feliute subtiri, dupa ce s-au racit putin, dar se pot servi si fierbinti.
Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: martie 13, 2023