Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Daniela: Tort cu inghetata si capsune. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.
Ingrediente
BLAT
500 g biscuiti cu ciocolata
100g unt
100 g lapte
2 linguri esenta de rom
Inghetata de ciocolata
5 galbenusuri
500 ml lapte
100 g zahar
1 ciocolata amaruie
capsune
Decor
1 ciocolata
50 g unt
capsune
Mod de preparare
Blat
Maruntim biscuitii cu ajutorul robotului de bucatarie sau masina de tocat carnea. Amestecam pesmetul de biscuiti cu untul si laptele (daca mai este nevoie adaugam lapte). Intr-o tava cu pereti detasabili adaugam 1/2 din amestecul de biscuiti si apasam cu o lingura.
Inghetata
Galbenusurile le frecam cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Laptele il punem la fiert si cand da in clocot dam deoparte si turnam peste galbenusuri, amestecam continuu. Punem cratita din nou pe foc amestecand continuu pana se ingroasa. Dam deoparte si adaugam ciocolata amestecam si lasam sa se raceasca, dupa care adaugam capsune taiate bucati.
Dam la congelator amestecand de cateva ori ca sa spargem acele de gheata. Peste blatul de biscuiti adaugam inghetata (pe margine am pus capsune) si restul de biscuiti dam din nou la congelator cca 2 ore.
Decoram cu ciocolata topita si capsune!