O reteta apetisanta si numai buna pentru o masa de sarbatoare: Sarmale cu carne de miel in vita de vie.
Ingrediente Sarmale cu carne de miel in vita de vie
-250 g carne de miel
-25 de foi de vita
-o jumatate de cana de orez (cc 125 g)
-1 galbenus de ou
-1 lingura cu varf de faina
-1 pic de delikat (dupa gustul fiecaruia), piper
-2 cepe potrivite
-1 pahar de ulei
-2 cesti de apa
-1/2cana suc de rosii
-cateva crengute de visin
-o ceasca de smantana
Mod de preparare Sarmale cu carne de miel in vita de vie
Oparim foile de vita in apa clocotita si sarata,iar apoi le lasam la scurs intr-ul cuscusier. Fiindu-mi mai usor,eu dau carnea de miel prin masina de tocat,cepele taiate marunt le punem intr-o cratita in uleiul incins si le lasam un pic sa se caleasca (cateva minute). Dupa ce s-a racit compozitia, adaugam delikat, piper, galbenusul de ou, faina si orezul dat intr-un clocot.Punem cate o lingura de compozitie pe o foaie de vita si rulam. Sarmalele le punem intr-o cratita unde inainte asezam crengutele de visin(pentru a nu se prinde ), adaugam uleiul, iar pe deasupra turnam sucul de rosii ca sa de-a un pic de gust si aspect. Se pune la foc mic cc 1 ora si 30 min.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video