A sosit prima reteta trimisa de Miclescu Mirela: paste facute in casa.
Ingrediente Paste facute in casa
2 oua
300 g faina (sau cat intra pentru a framanta un aluat tare si ferm)
2 linguri de apa
1 mana de busuioc proaspat din ghiveci
1 lingura pasta de rosii
1/2 lingurita verdeturi italiene
piper mozaic proaspat rasnit
1 lingurita de sare
2-3 linguri ulei
3 catei de usturoi tocati marunt marunt
Mod de preparare Paste facute in casa
Pregatim aluatul amestecand ingredientele foarte bine oua, faina si cele 2 linguri de apa. Intindem foarte bine aluatul si il impachetam de cateva ori. Eu am folosit masina pentru paste si nu mi-a fost deloc greu. Taiem pastele si le lasam sa se usuce putin pe masa Aici intervin copii mei care vor mereu sa fure pastele nefierte sau se le mai intinda o data :))) Intre timp punem apa la fiert impreuna cu sarea. Cand apa clocoteste adaugam pastele si le fierbem cca 7-8 minute. Le putem incerca, nu trebuie sa fie foarte fierte.
Punem la incins o tigaie in care adaugam uleiul, adaugam pastele sa prinda putin luciu apoi bulionul, rasnim piper din belsug si adaugam apoi verdeturile uscate si busuiocul tocat marunt marunt.
Lasam doar 1 minut pastele pe foc pentru a se amesteca aromele. In bucatarie deja miroase grozav a busuioc. Servim pastele calde.
Incearca si aceasta reteta video