Iata o reteta de prajitura cu care puteti incanta musafirii la zi de sarbatoare.
Ingrediente:
pentru blat
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
1 plic praf de copt
pentru crema:
250 ml frisca lichida
doua banana
o portocala
100 grame stafide
3 oua
100 ml lapte
pentru ornat: o portocala,100 ml frisca,1 kiwi
pentru insiropat😮 esenta rom,un plic zahar vanilat,150 ml apa
Mod de prepare:
1.blatul: se bat spuma albusurile cu un praf de sare, se adauga pe rand zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul si faina care se adauga in ploaie, in care s-a amestecat praful de copt. Se amesteca bine si se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor pentru 40 minute.
2. crema se prepara astfel: se pune laptele la foc mic peste care se adauga ouale batute spuma. Se lasa la foc mic pana se ingroasa putin. Se da la rece. Dupa ce s-a racit se adauga frisca batuta spuma, portocala si bananele taiate marunt. Se adauga si stafidele care au stat 10 minute in apa cu putin rom.
3.blatul se lasa la racit, se taie in doua si se insiropeaza prima parte, se aduga crema peste care se asaza si cealalta jumatate de blat. Se insiropeaza si aceasta.
Se orneaza cu frisca, portocale taiate felii subtiri si kiwi