Desertul pe care il facem o data pe an. L-am decoperit acum cativa ani si de atunci nu mai lipseste de pe masa de Paste.
Ingrediente:
Blat: 18 linguri faina, 2-3 linguri zahar, drojdie, 1 ceasca lapte caldut, 2 oua, 200 g unt topit,
Umplutura: 500 g branza, 4-5 linguri zahar, 3 oua, 1 ceasca stafide, coaja rasa de la o lamaie,
Preparare:
Blat: drojdia se dizolva in laptele indulcit cu 1 lingura de zahar. Se adauga si 1 lingura faina si e lasa sa creasca. Cand s-a ridicat se pune intr-un lighean unde este restul de faina pus. Adaugam oualele, zaharul, putina sare si untul topit. Se framanta si se lasa la crescut.
Umplutura: se amesteca toate ingredientele.
Aluatul crescut se intinde intr-o tava rotunda (ca cea de tort) si se ridica marginile. Deasupra e pune umplutura si se da la cuptor.