Dragi prieteni, din ce in ce mai multa lume ne solicita idei de retete de post. M-am gandit, pentru astazi, sa va ofer reteta minunatelor si gustoaselor chiftelute cu ciuperci, de post, bineinteles.
Ingrediente pentru chiftelutele cu ciuperci sunt:
15 ciuperci mai mari; 3 felii de paine alba; 2 cepe mari, romanesti; 1 capatana de usturoi de usturoi; 2 legaturi de marar, 2 legaturi de patrunjel, 2 linguri faina, 3 linguri orez, piper, sare, ulei, putin oregano si o frunza de dafin.
Mod de preparare Chiftelute cu ciuperci
Si acum, dragii mei, sa va povestesc ce avem de facut, ca sa obtinem o minunatie de chiftelute de post, teribil de gustoase: in primul rand, fierbem orezul in apa cu ceva sare vreme de 20 minute. Curatam ciupercile si le tragem la tigaie, in putin ulei, cam 15 minute, impreuna cu cateva boabe de piper, sare, oregano si 1 frunza de dafin. Dupa aceea, le tocam marunt, atat palarioarele, cat si piciorusele. Adaugam peste ele ceapa si usturoiul tocate, orezul si le pasam cu blenderul. Adaugam feliile de paine inmuiate in apa si stoarse, faina si condimentam dupa gust cu piper, sare si verdeata. Omogenizam compozitia, formam chiftelele, le dam prin faina si le prajim in ulei incins. Nu faceti chiftelele prea mari, pentru a nu ramane necoapte la mijloc. Dupa ce s-au rumenit, le scoatem pe servetele absorbante pentru a elimina excesul de ulei.
Le puteti servi alaturi de o minunata salata de sfecla coapta, cu hrean deasupra.
Incearca si aceasta reteta video