Ingrediente Mancare de ceapa
1 kg de ceapa,
4 linguri de pasta de tomate,
sare,
piper,
putin zahar,
doua linguri de untdelemn;
facultativ: cimbru, busuioc, boia de ardei dulce.
Mod de preparare Mancare de ceapa
Ceapa se spala, se curata si se taie solzisori. Se incinge untdelemnul intr-o tigaie si se rumeneste ceapa. Se adauga bulionul si se amesteca bine.
Se stinge cu o cana de apa. In functie de gust, se adauga sare, piper si un pic de zahar.
Optional se pot adauga si alte condimente: cimbru, busuioc, boia de ardei iute s.a. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, pana scade bine.
Incearca si aceasta reteta video
Citeste si alte retete delicioase pe AntenaSatelor.ro.
Foto: antenasatelor.ro
Din „Retete alese pentru post si Craciun” de Simona Lazar, Editura Jurnalul, 2010.
Image by -Rita-👩🍳 und 📷 mit ❤ from Pixabay