Ultimele

Retetele Gospodinei Corporatiste: Cum sa prepari o minunata maioneza de post si cu ce s-o servesti

Retetele tale » Retetele Gospodinei Corporatiste: Cum sa prepari o minunata maioneza de post si cu ce s-o servesti
maioneza de post

Dragi prieteni, traim ultimele zile de post ale Craciunului… Cum spuneam si in alte randuri, nu-i usor sa tot inventezi feluri de mancare de post, la nesfarsit, asa ca ma grabesc sa vin in ajutorul celor care tin post cu o idee buclucasa: cum sa preparam o minunata maioneza de post, alaturi de cei mai gustosi cartofi prajiti aurii.

Maioneza de post

Ca s-o preparati, aveti nevoie de 1 avocado foarte copt, sare, o lingurita de mustar de foarte buna calitate, clasic sau usor dulceag, cateva linguri de ulei, vreo 3, estimativ, un mic catel de usturoi, zeama de la jumatate de lamaie.

Spalati avocado bine, apoi, cu o lingura, scoateti continutul lui si puneti-l intr-un vas mai inalt; peste el, turnati repede zeama de lamaie, sa nu oxideze miezul de avocado si sa-si schimbe culoarea, apoi toate celelalte ingrediente. Dati la blender pana cand obtineti consistenta maionezei. Gustati de sare si daca va place… puneti-o la rece pana cand preparam, pentru aceasta minunata maioneza…

…cei mai gustosi, crocanti si aurii cartofi prajiti

Curatati vreo 4 cartofi, dragilor, apoi taiati-i potrivit, nu prea gros, nu prea subtire. Spalati-I bine in apa rece, apoi scoateti-I pe un servet curat si uscati-i bine de surplusul de apa. Pe aragaz, separat, incingeti o baie de ulei intr-o tigaie mai adanca. Atentie, baie de ulei inseamna sa puneti in tigaie ceva mai mult ulei, foarte bine incins, astfel incat cartofii prajiti sa fie acoperiti si sa se prajeasca la temperatura mare.

Cand sunt aurii si crocanti (incercati unul cu furculita), ii scoateti pe un servet absorbant de hartie si-I sarati cu sare si piper proaspat macinate.

Scoateti repede si maioneza de frigider si… de restul va ocupati voi.

Spor la bucatareala si pofte nebanuite va doresc!

Imagine de Lebensmittelfotos de la Pixabay

Data articol: decembrie 18, 2013