<
Retetele Tale Sfatul Parintilor

Vegetarieni & Post

Turte coapte cu salata de ardei copti – reteta de post

Abetina a trimis o reteta delicioasa de post: Turte coapte cu salata de ardei copti.     Ingrediente pentru turte: -1 kg.faina de grau, -1 cub drojdie, -1 lingura seminte de chimen, -2-3 linguri de ulei. pentru salata de ardei: -2 kg.ardei capia, -2 linguri otet de mere, -2 linguri ulei, -1 varf de cutit […]

detalii

Varza calita – reteta de post

Abetina a trimis o reteta delicioasa de post: Varza calita.   Ingrediente -o varza murata, -2 cepe, -1 gogosar rosu, -1 ardei iute, -1 cutie rosii intregi, -1 varf de cutit de piper macinat, – 1 lingura maggi intensavor cu gust de legume, -4 linguri de ulei.  

detalii
Vinete la cuptor

Vinete la cuptor

Astăzi avem o rețetă clasică de toamnă: vinete la cuptor. Să vă mai spun că felul acesta de vinete este potrivit și pentru zilele de post dar și pentru vegetarieni?  Iata cum se prepara! 1. Vânăta se taie pe lung felii nu foarte subțiri care se presară cu sare. Se lasă timp de 30 de minute într-o strecurătoare. […]

detalii

Fasole batuta. Simplu, rapid si delicios!

Simplu, rapid si delicios: Fasole batuta.   Ingrediente o jumatate de kg de fasole boabe, 3 cepe, sare, 100 ml apa minerala  

detalii

Spaghete cu sos si soia

Iata o reteta simpla si savuroasa: Spaghete cu sos si soia.   Ingrediente 1 punga de spaghete sare piper ulei bulion 2 cepe 1 punga de soia cuburi

detalii

Fougasse cu ceapa rosie, rosii cherry si seminte

Ingrediente
Aluat: 500 g faina alba, un praf de sare, 20 g drojdie proaspata, o lingurita zahar, 2 linguri de ulei de masline, 300 ml apa calduta
Topping: 2-3 cepe rosii,150 g rosioare cherry, o lingura de ulei de masline, sare grunjoasa de bucatarie, o lingura seminte de floarea soarelui.

detalii

Sărmăluțe cu fasole roșie

Iata o reteta deosebita trimisa de o prietena a site-ului nostru, Carmenica: Sărmăluțe cu fasole roșie.   Ingrediente o varză murată 480 g fasole roșie (conserva) 2 cepe 100 g orez 400 g ciuperci conservă 400 g roșii decojite conservă 1 morcov cimbru 2-3 foi dafin ulei delikat dupa gust

detalii

Crumble cu mere

Ingrediente:

5-6 mere
5 linguri zahar tos
100 gr faina
75 g margarina vegetala
75 gr zahar pudra
1 lingurita scortisoara macinata
un praf de sare

detalii

Clatite umplute cu ciuperci

Iata o noua reteta trimisa de Ailirpa78: Clatite umplute cu ciuperci.     Ingrediente 600 ml apa minerala 250 gr faina alba 100 ml ulei o lingurita oregano uscat un morcov o ceapa 300 gr ciuperci champignon 150 gr masline un ardei gras rosu 300 ml suc de rosii ceapa verde patrunjel verde tocat unt […]

detalii

Mancarica de cartofi

O reteta rapida si delicioasa: Mancarica de cartofi.   INGREDIENTE -1kg cartofi -2 cepe -1 morcov -3 rosii -3 linguri pasta de tomate -2-3 linguri ulei -2 catei de usturoi -1 ardei gras -leustean verde

detalii

Mancarica de dovlecei

Iata o noua reteta trimisa de Adriana88: Mancarica de dovlecei.   Ingrediente 3 dovlecei 2 cepe 7 rosii 1 lingura pasta de tomate 3 morcovi 3 ardei rosu 2 ardei galbeni sare piper 100 g orez

detalii
Borș cu sfeclă roșie

Borș „holtei” cu sfeclă roșie

Înainte vreme, femeile obişnuiau să pregătească un anume fel de borş, numit „holtei”, adică lipsit cu totul de vreo bucăţică de carne. În locul lor se puneau legumele care se găseam prin grădini sau cămări, servindu-se doar cu pâine şi mămăligă. Borşul acesta nu este doar gustos, ci are şi un efect terapeutic, curăţind organismul […]

detalii

Mancarica de praz

Iata o noua reteta trimisa de Adriana88: Mancarica de praz.   Ingrediente 300 g ciuperci 4 cartofi 3 bucati de praz 1 morcov 2 linguri pasta de ardei sare piper patrunjel verde

detalii

Sote de ciuperci cu chiftelute de soia

Ingrediente

250 gr ciuperci, 1 ceapa mica, 1 ardei, 100 gr soia granule, 1 cartof, 1 catel usturoi, 3 lg faina, 2-3lg ulei, sare, piper, boia de ardei

detalii
Rețeta zilei. Ciorba de post a nevestei lui Ion Lumânare din Hotarele (rețete românești pe gustul tău)

Rețete românești: Ciorba de post a nevestei lui Ion Lumânare din Hotarele

Ion Lumânare, din Hotarele, e mândru de femeia lui și de bucatele pe care le gătește. Când i-am trecut pragul casei, ea – mama Lina, adică – tocmai deschidea ușița cuptorului în care se coceau pâinile. Pâini mai mici, de le zicea „picioi”. Puse laolaltă într-o cratiță mare, rotundă și mai năltuță. Dar acolo, în câmpie, se […]

detalii