Iata o delicioasa reteta de vara Salata de telina.
Ingrediente Salata de telina
1 telina (aprox. 500 g);
3 oua;
200 ml ulei;
zeama de lamaie;
sare;
1 lingurita apa minerala;
4 catei de usturoi.
Mod de preparare Salata de telina
Telina se curata de coaja si se da pe razatoarea mica. Se curata si usturoiul si se marunteste sau se da si el pe razatoare.
Apoi se face maioneza.
Se fierbe un ou si se lasa la racit. Se aleg galbenusurile (si cele crude si cel fiert), se piseaza, apoi se adauga ulei cate putin si se amesteca la mixer sau cu o lingura de lemn. Se adauga ulei in cantitati mici, amestecandu-se in acelasi sens. La sfarsit, se stoarce putina zeama de lamaie si se pune peste maioneza impreuna cu un varf de cutit de sare si o lingurita de apa minerala, dupa care se amesteca iar.
Intr-un castron se amesteca telina rasa cu maioneza si cu usturoiul maruntit. Se gusta si, in caz de nevoie, se mai adauga sare, pana capata gustul dorit.
Va doresc “Pofta buna”!
Incearca si aceasta reteta video
foto:Depositphotos.com