Iata o alta reteta trimisa de Carmenica: Salata de icre.
Ingrediente Salata de icre
aprox 100 g icre proaspete
aprox 300 ml ulei
2 linguri zeama de lamaie
2 linguri sifon sau apa minerala
sare fina
piper alb macinat
o felie paine alba
o ceapa alba
Mod de pregatire Salata de icre
Icrele se spala si se trec pin sita, se eliminam pielita transparenta din jurul icrelor.
De la paine folosim numai miezul alb, pe care-l inmuiem in putina apa rece, apoi il stoarcem usor intre palme.
Intr-un bol mai inalt mixam icrele, painea si zeama de lamaie, apoi adaugam treptat uleiul. Pentru ca icrele sa fie mai pufoase adaugam si apa minerala, dam gust cu sare si piper.
Dupa ce icrele si-au dublat cantitatea si s-au transformat intr-o crema alba si pufoasa, ii adaugam ceapa taiata foarte fin.
Salata se aranjeaza pe un platou sau boluri si o ornam cu masline.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Enotovyj de la Pixabay