Iata o noua reteta trimisa de ChelaruE: Salata de chiftelute marinate.
INGREDIENTE Salata de chiftelute marinate
– 1,5 kg carne tocata ( vita + porc )
– 4 oua ( pt compozitie )
– 1 canita faina de grau
– 1 legatura patrujel verde
– 1 varf piper negru
– 1 lingura sare
– 1 lingura condimente chiftele
– 2 kg ceapa alba
– 1500 ml apa
– 500 ml otet 9 grade
– 4 galbenusuri ( 2 crude + 2 fierte ) – pt maioneza
– 500-700 ml ulei de floarea soarelui – pt prajit si maioneza
MOD PREPARARE Salata de chiftelute marinate
Intr-un castron punem carnea tocata, ouale batute bine, condimentele (sare, piper, condimente chiftele ), patrunjelul verde tocat marunt si faina. Amestecam totul pana se omogenizeaza compozitia. Formam bilute mici si le prajim in uleiul incins.
Cand chiftelutele sunt gata le scoatem pe un servetel pentru a inlatura surplusul de ulei.
Ceapa se curata si se taie pestisor. Intr-o oala se pune la fiert apa cu otetul. Cand clocoteste adaugam ceapa si o lasam sa traga 1-2 clocote, apoi o scurgem, o asezam pe un platou si o lasam sa se raceasca.
In acest timp pregatim maioneza din 4 galbenusuri ( 2 crude si 2 fierte ) si 500 ml ulei.
Chiftelutele se amesteca cu ceapa marinata, dupa care se incorporeaza maioneza si se condimenteaza cu sare si piper.
Salata se lasa la rece si se serveste ca atare.
Pofta buna !!!
Incearca si aceasta reteta video