Va prezentam o reteta foarte apreciata, mai ales pe timp de vara: salata Caesar.
Ingrediente Salata Caesar
1 bucata piept pui
1 bucata salata
2 felii paine prajita
porumb
1 lamaie
1 ou
2 linguri ulei masline
cascaval (parmezam)
mustar
Mod de preparare Salata Caesar
Salata se spala si se lasa sa se scurga bine de apa. Cand s-a uscat se rupe si se pune pe un platou, se spala pieptul de pui, se pune pe gratar, dupa ce este gata se taie bucati potrivite si se pune peste salata, se adauga si boabele de porumb (din conserva).
Dresing: se fierbe un ou, sa ramana moale galbenusul, dupa ce s-a curatat oul, se pune intr-un vas inalt, se adauga o lingura de mustar, 1 lingura ulei, se amesteca cu mixeul pana devine omogen, se pune zeama de lamaie atat cat e nevoe sa ajunga la consistenta dorita.
Dressingul se pune peste salata inainte de a fi servita, dupa gust se poate adauga si cascaval ras.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video