Ultimele

Retetele Gospodinei Corporatiste: Paste cu smantana si branzeturi mixate si budinca de paine cu dulceata si smantana

Retetele tale » Retetele Gospodinei Corporatiste: Paste cu smantana si branzeturi mixate si budinca de paine cu dulceata si smantana

Sa stiti ca sunt doua feluri de mancare ideale pentru un pranz asupra caruia n-ai mult timp sa te apleci, dar pe care-l vrei gustos si satios: Paste cu smantana si branzeturi mixate si budinca de paine cu dulceata si smantana.

 

 

Paste cu smantana si branzeturi mixate

Va recomand un pachet de tagliatele proaspete in cazul de fata, pe care sa-l puneti in apa clocotita cu sare.

Pana atunci, insa, pregatiti intr-o craticioara, putin ulei de masline incins in care aruncati vreo doi catei de usturoi. Adaugati repede pastele proaspete fierte, radeti branza de capra, parmezan si putin cascaval, iar la sfarsit adaugati un pahar de smantana. Macinati piper proaspat si stingeti focul!

 

 

Budinca de paine cu dulceata si smantana

Dragii mei prieteni, adesea ne intrebam, cu totii, ce sa facem cu painea veche ramasa din ziua precedenta. Ei bine, n-o aruncati, caci astazi o vom folosi intr-o reteta delicioasa si savuroasa: Budinca de paine cu dulceata si smantana.

 

Pentru reteta noastra aveti nevoie de aproximativ 8 felii de paine ramasa din ziua precedenta, cam 80 gr de unt moale, usor tartinabil, scos la temperatura camerei din vreme, vreo 6-7 linguri din dulceata preferata. Va recomand dulceata de caise sau capsuni. Mai pregatiti si vreo 400 ml lapte, 150 gr de smantana, o fila esenta de rom, 3 oua proaspete, vreo 2l inguri de wiskey (sau coniac, daca aveti in casa), 4 linguri de zahar si o mana de zahar pudra, de decor.

Luati feliile de paine si intindeti pe ele un strat generos de unt, atat de fata, cat si pe dos. Asaza 4 din ele in tavita in care te-ai decis sa faci budinca. Apoi unge-le cu dulceata pe care ai ales-o si asaza peste ele celelalte 4 felii de paine care ti-au ramas. Nu le lasa intregi, este bine sa tai in 4 feliile, ca si budinca sa se taie mai usor la sfarsit.

Bate laptele, ouale, smantana, zaharul, romul, whiskey-ul impreuna si toarna acest minunat amestec peste feliile tin tava. Nu baga imediat la cuptor, lasa-le cam 45 de minute sa se imbibe bine in acest amestec, apoi pune deasupra un strat subtire de dulceata si da, in sfarsit, la cuptor.

Cand scoti minunata budinca, pudreaza cu zahar.

 

Pofta buna!

Imagine de Genevieve Belcher de la Pixabay

Data articol: noiembrie 24, 2013