Multe persoane, in general femei, evita pizza la cina. Dar ce spuneti daca vom gati o pizza vegetariana cu aluat fara gluten chiar pentru masa de seara?
Mmmmm! Suna bine nu? Si chiar trebuie incercata aceasta reteta de pizza cu aluat fara gluten, macar de acele persoane care au probleme cu greutatea, dar si de celelalte pentru ca este cu adevarat o delicatesa.
Pizza delicioasa, suculenta si aromata … cam asa s-ar descrie acest aluat plin cu legume. Toate legumele se spala bine, se curata si se taie in bucati mai mari.
Pentru umplutura
Legume – ardei, rosii, rosii cherry, castraveti, ciuperci, porumb crud (conserva sau fiert), ceapa alba sau rosie, busuioc si patrunjel frunze, sfecla, broccoli, varza, dovlecei, avocado. Orice combinatie folositi va fi delicioasa!
Pentru sos
Pasta de tomate nesarata si adaugati busuioc si usturoi (praf sau zdrobit)
Aluat (fara gluten)
500 de grame de faina fara gluten (puteti amesteca faina de orez, porumb, de exemplu) – 1-2 ciupituri de sare
1-2 ciupituri de zahar
o jumatate lingurita bicarbonat de sodiu
2 linguri praf de usturoi / ceapa
aproximativ 400 ml de apa pentru framantarea aluatului
hartie de copt
doua recipiente de cop de marime medie
Citeste modul de preparare pe Gatitul.ro.