Iata o reteta de paste bolognese deliciosa si usor de preparat.
Ingrediente Paste bolognese
paste (dupa preferinta)
pentru sos bolognez:
3 linguri de ulei de masline,
o ceapa,
un morcov,
rosii pasate,
carne tocata amestec (cantitatea depinde de cantitatea de paste),
2 catei de usturoi,
rozmarin,
sare,
piper,
pentru ornat parmezan ras.
Mod de preparare Paste bolognese
– se fierb pastele in apa clocotita cu sare si putin ulei conform indicatiilor de pe ambalaj
– intr-o tigaie se pune la incins uleiul de masline si se calesc usor ceapa si usturoiul tocate marunt,morcovul dat pe razatoarea mica
– se adauga si carnea tocata si se mai lasa cateva minute sa isi schimbe culoarea
– se adauga rosiile pasate,rozmarinul,sarea si piperul,plus un polonic-doua din zeama in care au fiert pastele sau supa si se dau in cateva clocote pana sosul mai scade
– se pun pe farfurie paste,se adauga sos si se rade parmezan deasupra
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video