Ultimele

Cea mai grozava tocanita de ciuperci si cea mai savuroasa salata orientala

Retetele tale » Cea mai grozava tocanita de ciuperci si cea mai savuroasa salata orientala

Dragilor,

Haideti sa facem impreuna cea mai grozava TOCANITA DE CIUPERCI, asa cum n-ati mai mancat vreodata!

Cumparati, dragii mei, vreo 2 kg de ciuperci. Curatati-le foarte bine de cojita subtire de pe palarie. Spalati-le si tocati-le, insa nu foarte marunt, in bucati potrivite, atat palariile, cat si piciorusul. Caliti intr-o cratita 3 cepe maricele, romanesti. Adaugati bucatile de ciuperi si lasati totul la calit. Cand sunt gata, adaugati vreo patru linguri generoase de bulion si o conserva de rosii tocate. Sarati si piperati dupa gust. Apoi adaugati un pahar mare de smantana grasa si vreo doua legatura de marar proaspat. Ia mai gustati o data… Ei, cum e? Ii mai lipseste ceva?

Tot ce va ramane de facut este sa trantiti alaturi o mamaliguta romaneasca, aburinda, care sa tina companie acestei tocanite grozave!

Incearca si aceasta reteta video

Apoi, va propun cea mai grozava si savuroasa SALATA ORIENTALA, asa cum n-ati mai mancat vreodata.

Aveti nevoie, dragii mei, de 5 cartofi maricei din soiul celor cu coaja rosie, 2 cepe rosii, 1 legatura de patrunjel, 1 peste afumat mare, intreg (de preferinta macrou afumat sau batog de crap), masline grecesti naturale, 2 rosii uscate in ulei de masline, ulei de masline, sare de mare, piper proaspat macinat, doua linguri de otet balsamic, vreo 4 linguri de maioneza, 3 oua pentru decor.

Spalati bine de tot cartofii cu tot cu coaja si puneti-i asa la fiert. Cand sunt gata, decojiti-i, dar cat sunt inca calzi. E foarte important, altfel se decojesc foarte greu. Taiati-i cubulete de marime potrivita, puneti-i intr-un castron si acoperiti-i pentru moment, sa nu se raceasca. Daca s-au racit, cartofii nu mai absorb la fel condimentele ulterioare si raman fara gust. Fierbeti si cele trei oua si lasati-le la racit.

Intre timp, taiati cele doua cepe solzisori, sarati-le bine, adaugati peste ele patrunjelul tocat si frecati-le cu mana. Adaugati ulei si otet balsamic. Turnati totul peste cartofi. Adaugati pestele afumat, rupt in bucati, maslinele si cele doua rosii uscate, tocate foarte marunt. Puneti un praf de piper si amestecati maioneza in salata. Gustati de sare. Daca salata e gata, asezati-o intr-un vas de sticla si decorati-o cu felii de ou fiert.

Spor la gatit si pofte nebanuite!

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: noiembrie 13, 2020