Ingrediente Chiftelute cu morcov marar si patrunjel
700 gr – 1 kg carne tocata din piept de pui (cumparati piept de pui proaspat si tocati-l acasa; asa veti fi siguri ca folositi o carne 100% sanatoasa),
doua felii groase de franzela alba,
trei legaturi de patrunjel,
trei legaturi de marar,
2 morcovi medii,
2 oua proaspete,
2 cepe medii,
1 capatana de usturoi,
sare, ulei de floarea soarelui, o ceasca apa plata,
faina.
Mod de preparare Chiftelute cu morcov marar si patrunjel
Puneti la inmuiat in apa cele doua felii de franzela alba. Intr-un castron incapator, asezati carnea tocata.
Tocati, intr-un robot de bucatarie, ceapa, usturoiul si cele 6 legaturi de verdeata (daca nu aveti robot, tocati marunt de mana). Morcovul dati-l prin razatoarea fina.
Puneti totul peste carnea tocata; apoi adaugati si feliile de franzela, stoarse bine de apa.
Sarati dupa gust si la sfarsit spargeti cele doua oua.
Framantati bine, apoi adaugati o ceasca de apa rece si putin ulei de floarea soarelui (asa chiftelutele vor iesi mult mai pufoase). Framantati din nou.
Pe o farfurie puneti faina; formati chiftelute de marimea dorita si dati-le prin faina.
Puneti la incins o tigaie cu ulei de floarea soarelui; si mai bine ar fi sa puneti doua tigai cu ulei la incins.
Astfel, nu numai ca veti termina mult mai repede cu prajitul, insa nici nu veti praji o cantitate mare de chiftele in acelasi ulei, arzandu-l exagerat.
Prajiti chiftelutele pe ambele parti; cand s-au rumenit, scoateti-le pe un platou pe care ati asezat, in prealabil, o hartie absorbanta, care va prelua tot excesul de grasime.
Puteti servi chiftelutele cu ce garnitura doriti si stiti ca agreaza copilul. Le puteti prepara si marinate in putin sos de rosii. Lasati-va imaginatia sa preia comanda!
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video
Image by Anatolii Maks from Pixabay
Citeste continuarea: 1 2