Ultimele

Meniul zilei by Gospodina Corporatista: Salata de spanac proaspat, musaca de vinete si cafea cu frisca

Retetele tale » Meniul zilei by Gospodina Corporatista: Salata de spanac proaspat, musaca de vinete si cafea cu frisca
salata de spanac cu branza de capra - sfatulparintilor.ro - pexels_com - appetizer-close-up-cuisine-delicious-434258

Incepand de astazi, Reteteletale.ro are un nou colaborator. In fiecare zi, specialistul nostru culinar, cunoscut sub pseudonimul Gospodina Corporatista, iti va recomanda idei pentru o masa savuroasa si sanatoasa pentru tine si familia ta.

Pentru cine este Gospodina Corporatista? Pentru femeile ocupate, ce isi impart timpul intre copii, cariera, gospodarie si grija pentru propria persoana. Pentru mamele care doresc sa ofere celor dragi mancare buna, sanatoasa, cu un gust special dar care nu au tot timpul din lume sa stea in bucatarie pentru a-l obtine. Pentru ca in cele 4 ore cat poate dura o mancare savuroasa traditionala, ea, mama, femeia, sotia, gospodina si femeia de afaceri, toate in acelasi timp, trebuie sa se imparta in cat mai multe felii de viata, pentru viata ei si viata celor dragi.

De aceea exista Gospodina Corporatista: ea stie multe trucuri – pe care si le-a exersat in ani de zile de practica in coordonatele vietii descrise mai sus – care dau finete mancarii. Ea stapaneste imbinarea gustului bun de te lingi pe degete cu ingrediente sanatoase, cu rapiditatea si cu savoarea finala. Un strop de cochetarie nu strica in bucatarie!

Dragii mei,

Incepand de astazi, va voi fi alaturi zi de zi cu idei pentru ceea ce vom numi „Meniul zilei by Gospodina Corporatista”. Imi doresc ca propunerile mele pentru voi sa va aduca pofta de mancare dar si sanatate in corp. In plus, ne dorim sa fim si o sursa de inspiratie pentru cei aflati in pana de idei dar si cu putin timp disponibil pentru gatit .

Eu vi le ofer, cu mult drag, pe Reteteletale.ro  si nu pot decat sa sper ca va veti bucura de ele din plin.

Pentru astazi va propun urmatoarea varianta de pranz: Salata de spanac proaspat, musaca de vinete si cafea cu frisca la desert. Iata cum se prepara:

Salata de spanac proaspat

E o salata usoara, absolut minunata, pentru care aveti nevoie de doar doua maini de spanac proaspat, fraged – se gaseste inca in piete, din fericire. Va rog, alegeti frunze mici de spanac – sunt ideale. Spalati-le temeinic, in mai multe ape. Asezati-le intr-un castron, apoi puneti, peste ele, doua linguri de miez de nuca si cateva cubulete de branza de capra. Va rog, alegeti fara teama branza telemea romaneasca de capra. Desigur, salata merge si cu branzeturi nobile, tip mucegai, insa noi incercam sa alegem variantele ideale ca raport calitate-pret. Puneti un praf de sare de mare, unul mic de piper, ulei de masline si zeama de lamaie. Si uite asa e gata aperitivul nostru!

Musaca de vinete

Pentru musacaua de vinete  – sau, asa cum scriu grecii, mousaka – avem nevoie de ceva mai mult timp, asa ca va recomand s-o pregatiti cu o seara inainte, in cazul in care sunteti in criza de timp, iar a doua zi doar s-o incalziti in cuptor.

Asadar, sa aveti la indemana doua vinete mari, coapte, vreo 750 gr de carne tocata – eu o prefer pe cea de vita, in reteta de fata, dar puteti opta si pentru varianta de pui sau porc.

Intr-o tigaie de teflon, caliti vreo doua cepe romanesti, de marime medie, tocate impreuna cu un morcov ras fin. Apoi adaugati carnea tocata si amestecati-o cu o lingura de lemn, pana se desface. Asezonati cu sare si piper, puneti o mana de patrunjel proaspat si adaugati si un ou batut, dupa ce ati luat totul de pe foc.

Ungeti un vas termorezistent cu putin unt sau ulei de masline si asezati vinetele taiate in prealabil felii. N-ar fi rau sa le dati cu putina sare inainte, ca orice urma de eventual gust amar sa iasa din ele. Dupa primul strat de felii de vinete, puneti un strat de carne. Cotinuati asa pana epuizati toate ingredientele. Dati la cuptor. Cand vinetele s-au facut, adaugati, la sfarsit, deasupra, parmezan ras si vreo doua linguri de suc de rosii.

Cafea cu frisca

Cafeaua noastra cu frisca se face acasa. Puneti, intr-o ceasca, o lingurita rasa de zahar brun si o lingurita jumate de ness de buna calitate. Frecati-le cu o lingurita de lapte. Turnati peste ele un strop de esenta de vanilie (sau coniac, dupa gust), apoi lapte caldut, si la sfarsit, o lingurita de frisca pe care va recomand s-o luati de la cofetariile care pregatesc frisca 100% naturala.

foto: Pexels.com

Data articol: noiembrie 11, 2013