Iata o reteta deosebita, apetisanta si foarte aspectuoasa: Musaca tricolora.
Ingrediente Musaca tricolora
500 g piept de pui fara os
un morcov
4-5 ardei copti
3 fire de ceapa verde
800 g cartofi fierti
100 ml lapte
doua linguri smantana
ulei masline
doua oua + albus de ou
pesmet
sare
piper macinat
un fir de rozmarin
Mod de preparare Musaca tricolora
Morcovul si ceapa verde se curata de coaja /foi, apoi se spala bine.
Ardeii copti se curata de coaja coapta si seminte, se desfac in fasii.
Intr-o craticioara calim in doua linguri de ulei de masline, ceapa taiata marunt si morcovul ras fin, adaugam pieptul de pui dat prin masina de tocat sau blender si 3 linguri de apa.
Lasam sa se caleasca impreuna, pana se evapora apa, apoi lasam sa se raceasca, dam gust cu sare si piper macinat si adaugam ouale batute.
Cartofii fierti se paseaza, se adauga 3 linguri de ulei de masline, smantana, laptele, rozmarin tocat fin si la sfarsit albusul de ou batut spuma.
Se unge o forma de copt potrivita cu ulei de masline si se tapeteaza cu pesmet.
Intindem primul strat de carne, apoi deasupra intindem fasii de ardei copt, apoi se acopera cu piureul de cartofi.
Coacem cca 30 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.
Dupa coacere, se raceste cateva minute, apoi se poate portiona si servi.
Incearca si aceata reteta video
foto: Depositphotos.com