Iata o minunata reteta de Frigarui cu piept de pui marinat.
Ingrediente Frigarui cu piept de pui marinat
600 g piept de pui dezosat si fara piele
200 g iaurt
1/2 lingurita curry
o lingurita mustar iute
sare
piper macinat
oregano uscat
Mod de preparare Frigarui cu piept de pui marinat
Pieptul de pui se taie felii subtiri, apoi fiecare felie se taie pe lung in fasii de cca 1 cm latime.
Intr-un bol in care am amestecat iaurtul, mustarul, curry, sare si piper macinat dupa gust si adaugam fasiile de carne.
Le lasam o ora sau doua la frigider.
Dupa acest timp, insiram pe fiecare frigaruie cate doua fasii de carne.
Fasiile de carne le indoim la interval de 1 cm si vor avea un aspect de spirala.
Scuturam usor frigaruile deasupra bolului, pentru ca surplusul de marinata sa se scurga in bol, presaram pe deasupra carnii oregano uscat si le asezam pe gratarul incins bine.
Asezam lejer cate 2-3 frigarui pe gratar, pentru usurinta in manipulare si sa nu riscam a le pierde de pe gratar cand le intoarcem pe cealata parte.
Eu am un gratar din fonta, mostenit de la mama si care da oricarei carni o aroma specifica de gratar, pe care nu l-as inlocui cu niciun tip de grill ultimul racnet in materie de fript …!
Dupa ce am fript toate frigaruile le asezam pe un platou si le servim fierbinti cu ketchup, cartofi prajiti, etc.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Alexei_other de la Pixabay