Iata un aperitiv deosebit: Butoiase cu piept de pui. Reteta de la Anisoara67.
Ingrediente Butoiase cu piept de pui
8 ciuperci mari, un piept de pui dezosat, 100 g sunca presata de curcan, 8 bucati jambon feliat, cateva fire de marar si patrunjel verde, un morcov mic, un pastarnac mic, o bucata telina, un ardei rosu, 50 ml ulei, 100 ml vin alb demisec, 50 g cascaval
Mod de preparare Butoiase cu piept de pui
1. Se indeparteaza piciorusele ciupercutelor apoi se spala si se scurg bine. Piciorusele se maruntesc, pieptul de pui se taie cubulete mici, la fel si sunca presata de curcan, morcovul, telina si pastarnacul curate de coaja si spalate, se dau prin razatoarea mica, ardeiul se taie in cubulete mici, verdeata se taie si ea marunt.
2. Se incinge un pic de ulei apoi se caleste un pic zarzavatul si piciorusele tocate, atat cat sa se inmoaie un pic, apoi se adauga si cubuletele din piept de pui si sunca presata. Se mai calesc un pic, la foc iute, amestecand continuu, cca 5 min. Se da tigaia de pe foc si se adauga verdeata tocata fin.
3. Fiecare palarie se infasoara in cate o fasie de jambon, prinzand capetele cu jumatate de scobitoare de bambus apoi se umplu cu cate o lingura din umplutura calita. Se asaza una langa alta intr-o tavita in care am pus restul de ulei si paharelul de vin si se etanseizeaza cu o folie de aluminiu. Se da la cuptor cca. 30 de minute, apoi se indeparteaza folia se mai lasa 10 minute dupa care se presara deasupra cascaval ras si se mai lasa un pic sa se gratineze. Se servesc calde, presarate cu verdeata tocata si sos fierbinte din tavita.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video