In satul bucovinean Poiana Stampei traia odata o femeie pe nume Floarea. Floricica ii spuneau pe cand era mai tanara, dar dupa ce trecusera anii peste ea i-au zis Floarea. Floarea Bucatareasa. Si asa i-a ramas numele si dupa ce n-a mai fost pe lume. De la ea a mai ramas si aceasta reteta – „rulada Mamei Floarea”, pregatita din carne de porc, umpluta tot cu carne, dupa cum se va vedea. Iar nepotii si stranepotii ei o pregatesc azi, pomenindu-i numele.
Ingrediente Rulada din pulpa de porc
o pulpa de porc,
oua fierte,
morcovi,
gogosari la otet,
sare,
piper,
patrunjel verde
Mod de preparare Rulada din pulpa de porc
Din pulpa de porc se taie carnea in asa fel incat sa iasa ca o foaie de aproximativ un centimetru grosime, care se bate si se condimenteaza ca pentru gratar cu sare, piper. Se poate lasa si intr-un bait timp de cateva ore.
Pentru umplutura se folosesc carne tocata, oua fierte tare, morcov, gogosar rosu murat, patrunjel verde. La mijlocul foii se pun carnea tocata, cruda, condimentata cu sare, piper sau carne fiarta si apoi tocata si condimentata – indiferent ce varianta alegeti, adaugati oul intreg sau dat pe razatoare, morcovul dat pe razatoare si gogosarul taiat marunt sau in fasii lungi (si apoi stors de zeama), patrunjelul verde tocat marunt. Se ruleaza, se prinde cu scobitori sau se leaga cu ata. Se poate praji mai intai in ulei, pentru a prinde o crusta si apoi se lasa in cuptor sau in tava (chiar pe flacara de la aragaz), dar se poate pune si de la inceput in rola sau in cuptor, stropindu-l din cand in cand cu zeama de carne.
– reteta culeasa de Simona Lazar din Poiana Stampei, judetul Suceava.
Incearca si aceasta reteta video
Alte retete delicioase gasiti pe AntenaSatelor.ro
foto: Depositphotos.com