Iata o reteta deosebita: Rulouri din somotei cu sparanghel si bacon.
Ingrediente Rulouri din somotei cu sparanghel si bacon
un somotei de cca 1 kg, 400 g sparanghel varfuri (partea frageda de sus sau sparanghel conservat), 100 g bacon feliat, 4 linguri de ulei extravirgin, 1 catel de usturoi, un paharel de vin alb, sare, ierburi de Provence, 3-4 scobitori din bambus
Mod de preparare Rulouri din somotei cu sparanghel si bacon
Se scot 4 bucati file din somotei care se intind un pic cu un ciocan de snitel intre 2 folii de plastic, se sareaza si se aromatizeaza cu ierburi de Provence.
Varfurile de sparanghel se baga in apa clocotita cu sare, se fierb 5 minute apoi se clatesc cu apa rece si se pun in sita la scurs.
Se intind pe o planseta feliile de bacon, deasupra se suprapun fileurile din somotei condimentate si cate 3 fire de sparanghel apoi se ruleaza strans si se prind capatele rulourilor cu cate o scobitoare. Se incinge uleiul in tigaie impreuna cu catelul de usturoi zdrobit, apoi se prajesc bine rulourile pe toate partile. La sfarsit se adauga vinul si se mai lasa 5 minute pe foc sa se evapore vinul.
Se servesc rulourile fierbinti stropite cu sos din tigaie.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video