Iata o reteta delicioasa de Pastrav la cuptor.
Ingrediente Pastrav la cuptor
2-3 pastravi
1-2 leg patrunjel
1 ceapa
1 Morcov(optional)
1-2 rosii (obtional)
250 ml vin alb
50-100 g unt
Sare + piper
o lamaie mare pentru sosul de lamaie
Mod de preparare Pastrav la cuptor
Se curata pastravul si se da cu sare si piper,dupa care se pune in vasul yena care in prealabil a fost uns cu unt.Se pune ceapa si patrunjelul peste pastrav dupa care se toarna vinul si se da la cuptor.
Se serveste cu sos de lamaie pe care il fac astfel:
Topim untul ramas intr-o tigaie, punem patrunjelul lasam 2-3min, apoi adaugam putina coaja de lamaie si zeama de la o lamaie intreaga. Mai lasam pe foc inca 3-4 min.
Sosul astfel obtinut se toarna peste pastrav.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de RitaE de la Pixabay