Va prezentam o reteta pretioasa, sofisticata, dar oricine merita un asa rasfat: Pastrav in sos de migdale.
Ingrediente Pastrav in sos de migdale
4 pastravi,
o lingurita cu praf de mustar,
100 g unt,
un pahar cu migdale,
un pahar cu vin alb,
5 linguri cu zeama de lamaie,
o lingurita marar,
un pahar cu faina,
piper,
ulei.
Mod de preparare Pastrav in sos de migdale
Se curata pastravii, se spala si se tavalesc in faina amestecata cu piper, marar si praf de mustar. Se stropesc cu putina zeama de lamaie si se trec iar prin faina. Apoi se prajesc in ulei incins. Migdalele se prajesc si ele in unt, apoi se amesteca bine cu vinul si restul de zeama de lamaie, lasandu-se la foc mic pana cand se ingroasa sosul. Pastravii se servesc alaturi de sosul obtinut.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de luctheo de la Pixabay